Free cookie consent management tool by TermsFeed

natuursteen BeverwijkAls u opzoek bent naar een steenhouwerij voor natuursteen in Beverwijk dan bent u hier aan het goede adres. Cees Woud Natuursteen is een erkend steenhouwersbedrijf gespecialiseerd in het be- en verwerken van Marmer, Graniet en Hardsteen voor de particuliere en zakelijke markt. Steenhouwerij Cees Woud Natuursteen staat garant voor het leveren van kwaliteit, vakmanschap én goede service.

Natuursteen wordt gevormd door een natuurlijk proces door onze aarde. Tot op de dag van vandaag gaat dit proces door. Natuursteen is een eigenlijk gewoon een stuk van de aardkorst waar wij op leven. De aardkorst drijft namelijk op vloeibaar gesteente dat langzaam beweegt. Natuursteen is een geweldig materiaal en door zijn eigenschappen zeer geschikt voor vele producten. Enkele producten van ons voor natuursteen Beverwijk.

  • gedenksteen BeverwijkGrafstenen
  • Urnstenen
  • Vloeren
  • Aanrechtbladen
  • Badkamers
  • Dorpels
  • Gevels

Soorten Natuursteen

Voor natuursteen in Beverwijk zijn er vele verschillende soorten natuursteen beschikbaar. Er zijn honderden verschillende soorten met iedere steen zijn eigen schoonheid en eigenschappen. Er zijn wel een paar hoofdgroepen waar de verschillende soorten natuursteen in vallen.

Graniet

Graniet onderscheid zich van andere natuursteen soorten door zijn hardheid en duurzaamheid. Je hebt daarom ook het bekende gezegde “Zo hard als graniet”. Graniet kan tegen alle weersomstandigheden en wordt daarom veel gebruikt voor bijvoorbeeld grafmonumenten. Voor natuursteen in Beverwijk is graniet een goede keuze aangezien het stevig is en op vrijwel alle manieren bewerkt kan worden.

Marmer en Kalksteen

Marmer is gevormd uit kalksteen en daarom wordt kalksteen ook wel marmer genoemd. Deze steensoorten zijn beide gevoelig voor zuren en dus minder geschikt voor buiten. Kalksteen kan worden gepolijst, geschuurd, gestraald, gefrijnd en gebouchardeerd en ook ruw gehakt worden. Marmer is een lichte natuursteen en wordt daarom meestal alleen gepolijst of gezoet.

Leisteen en Kwartsiet

Leisteen en kwartsiet zijn gelaagde natuursteen soorten. Ze worden in de groeves als het ware in plakken gewonnen. Deze natuursteen soorten zijn zeer geschikt voor vloeren omdat ze van nature stroef zijn en de kans op uitglijden daarom kleiner is. Ook voelen deze soorten prettig en koel aan de voeten.

Eigen Steenhouwerij

Cees Woud Natuursteen beschikt over een steenhouwerij, deze zit naast de winkel. Hier kunt u met eigen ogen zien hoe het natuursteen product wordt gemaakt. U kunt zelfs meehelpen met de productie als u wilt.