Free cookie consent management tool by TermsFeed
liggende zerk natuursteen
liggende zerk ruw natuursteen

Zerken Cees Woud Natuursteen

Zerken van Cees Woud Natuursteen worden toegepast om graven geheel te bedekken. De oorsprong van deze vorm van grafbedekking is een rechthoekig stuk steen in de kerkvloer. Deze vorm is overgezet naar de begraafplaats en zo zien we overal nog rechthoekige dikke stukken steen een graf bedekken. Zerken kunnen ook gecombineerd worden met een staande steen. Op die staande steen staan dan vaak de overlijdens- en geboortedatum en naam van de persoon de er begraven is.

Liggende natuursteen Zerk

Men kan ook kiezen voor uitsluitend een liggende zerk. Die combinatie van staande en liggende steen hoeft natuurlijk helemaal niet. Die zerk is dan meestal een aantal centimeters tussen de 8 en 10 cm dik.

Zerk van natuursteen met een roef of plint

Over de manier waarop de zerk geplaatst wordt is het volgende te zeggen. Een zerk wordt door ons in de regel op een betonnen funderingsplaat geplaatst. De zerk ligt daar dan direct op. Een andere mogelijkheid is het gebruik maken van plinten. Onder de zerk wordt dan een plint geplaatst van een aantal centimeters hoog waardoor de zerk wat omhoog komt en dikker lijkt. Plint en zerk vormen een geheel. De plint kan gelijk vallen met de zerk, maar de plinten kunnen ook iets terug liggend geplaatst worden waardoor de zerk lijkt te zweven. Een andere wijze van plaatsen is die van een roef, dat is een veel breder gedeelte van vaak wel 10 cm of meer. De zerk komt daardoor veel meer omhoog en lijkt meer op een soort rustbed. Ook in de verschillende natuursteen kleuren heeft men allerlei keuzes. Plinten van dezelfde of een afwijkende kleur. Cees Woud Natuursteen kan het u allemaal laten zien.

zerken grafmonumenten
zerk donker graniet