Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cees Woud Natuursteen

  • Grafmonumenten In Alle Vormen
  • Eigen steenhouwerij en showroom
  • Gediplomeerd bedrijf
  • Eerlijke prijs
  • Jarenlange ervaring
grafsteen

Grafmonumenten in Zaandam

Cees Woud Natuursteen levert grafmonumenten in Zaandam en omstreken. In onze winkel kunt u in alle rust inspiratie opdoen, onze medewerkers willen u graag adviseren en helpen om te komen tot een persoonlijk ontwerp. Zij zijn goed bekend met de mogelijkheden en de regelgeving op de begraafplaatsen in de omgeving. Met veel aandacht voor kwaliteit en detail wordt vervolgens het grafmonument voor uw dierbare gemaakt in onze eigen steenhouwerij, waarna plaatsing volgt door onze eigen mensen. U heeft tijdens het hele traject van ontwerpen, beslissen, uitvoeren en plaatsen direct contact met de mensen van Cees Woud Natuursteen. Hierdoor zijn wij zeer betrokken bij u en het monument dat wij voor uw dierbare mogen maken.

natuursteen banner
grafstenen showroom

Begraafplaatsen Zaandam

Zaandam kent meerdere begraafplaatsen, wij zijn onder andere werkzaam op de volgende begraafplaatsen:

  • Algemene Begraafplaats Zaandam Zuiddijk 421
  • Kerkhof Rooms Katholieke Kerk Kalf 162 Zaandam
  • Joodse Begraafplaats Zaandam Westzanerdijk

Meer over deze begraafplaatsen leest u hieronder.

grafsteen natuursteen
grafzerk

Algemene Begraafplaats – Zuiddijk 421 Zaandam

Twee ingangsvilla’s markeren de toegang tot de grote Algemene Begraafplaats aan de Zuiddijk. De begraafplaats zelf beslaat uit een groot aantal grafvakken. Langs de vakken lopen paden zodat de graven goed bereikbaar zijn. Veel grafmonumenten op deze begraafplaats zijn geplaatst door Cees Woud Natuursteen. Aanpalend is het Crematorium van Zaandam gebouwd. Er is nog voldoende ruimte om graven uit te kunnen geven. Op deze begraafplaats zijn aparte gedeelten beschikbaar voor de verschillende gezindten.

Tevens is er de mogelijkheid een asbus te plaatsen in een urnengraf of in het columbarium.

Kerkhof Rooms Katholieke Kerk – Kalf 162 Zaandam

Achter de Maria Magdalenakerk in Zaandam bevindt zich de Rooms Katholieke begraafplaats.  De kerk werd gebouwd tussen 1885 en 1887. De kerk is tot op heden in gebruik bij de parochie van de “H. Maria Magdalena”. Sinds september 2014 werkt deze parochie in een samenwerkingsverband samen met de St. Bonifatiusparochie in Zaandam en de H. Odulphusparochie in Assendelft.

Veel van de grafmonumenten op deze begraafplaats zijn geplaatst door Cees Woud Natuursteen. Ook diverse onderhoudswerk aan de kerk is door Cees Woud Natuursteen uitgevoerd.

Joodse Begraafplaats – Westzanerdijk Zaandam

Op de Joodse begraafplaats Zaandam staat een monument waarmee de joden herdacht worden die in de 2e wereldoorlog gestorven en gedeporteerd zijn.  De tekst op de witte ingemetselde natuursteen heeft het over Wij blijven gedenken Israels kinderen… Aan het begin van de 19eeeuw ontstond er een Joodse Gemeente in Zaandam. Al vanaf 1887 had de joodse gemeente van Zaandam de beschikking over een eigen begraafplaats. Daar geldt, zoals op elke joodse begraafplaats gebruikelijk is, dat niet geruimd mag worden. Askenazische Joden hebben een voorkeur voor staande grafstenen.  Ten teken dat men op bezoek is geweest legt men vaak een klein steentje op de grafzerk.

Meer Over Zaandam

Zaandam ligt niet ver van Amsterdam en heeft ruim 75.000 inwoners. Het is de grootste plaats in wat nu de gemeente Zaanstad is. Zaandam ligt aan weerszijde van de rivier de Zaan waar de stad zijn naam aan te danken heeft. Op die rivier ging men grachten aanleggen waaraan de windmolens stonden. Zaandam kende in de 17e eeuw al de eerste industrie ter wereld met honderden windmolens die voor allerlei doeleinden gebruikt werden: zagen van hout, malen van mineralen of specerijen, persen van olie etc. etc.. De Russische Tsaar Peter de Grote is in Zaandam gaan kijken hoe die Hollanders dat allemaal voor elkaar kregen. Kenmerkend voor de Zaanstreek zijn de groen geverfde huizen en de vele industriegebouwen die er in de loop der jaren verrezen zijn. Zaandam heeft in de binnenstad een omvangrijk en opvallend stadsvernieuwingsproject uitgevoerd onder leiding van de architect Sjoerd Soeters. De Zaanstreek met groene huisjes diende daarbij als inspiratiebron.