Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cees Woud Natuursteen

  • Grafmonumenten In Alle Vormen
  • Eigen steenhouwerij en showroom
  • Gediplomeerd bedrijf
  • Eerlijke prijs
  • Jarenlange ervaring
grafsteen

Grafmonumenten in Wormerveer

Cees Woud Natuursteen levert grafmonumenten in Wormerveer en omstreken. In onze winkel kunt u in alle rust inspiratie opdoen, onze medewerkers willen u graag adviseren en helpen om te komen tot een persoonlijk ontwerp. Zij zijn goed bekend met de mogelijkheden en de regelgeving op de begraafplaatsen in de omgeving. Met veel aandacht voor kwaliteit en detail wordt vervolgens het grafmonument voor uw dierbare gemaakt in onze eigen steenhouwerij, waarna plaatsing volgt door onze eigen mensen. U heeft tijdens het hele traject van ontwerpen, beslissen, uitvoeren en plaatsen direct contact met de mensen van Cees Woud Natuursteen. Hierdoor zijn wij zeer betrokken bij u en het monument dat wij voor uw dierbare mogen maken.

natuursteen banner
grafstenen showroom

Begraafplaatsen Wormerveer

Wormerveer kent meerdere begraafplaatsen, wij zijn onder andere werkzaam op de volgende begraafplaatsen:

  • Algemene Begraafplaats Wormerveer-West Marktstraat
  • Algemene Begraafplaats Wormerveer- Noord Noordsterweg 7

Meer over deze begraafplaatsen leest u hieronder.

grafsteen natuursteen
grafzerk

Historische Begraafplaats –  Marktstraat Wormerveer

Aanvankelijk werd er rond de dorpskerk begraven. Begraven in de bebouwde kom werd vanaf 1869 verboden dus men moest verder weg van de bebouwde kom voor een andere begraafplaats. En die vond men vlak bij rivier de Zaan aan het eind van de Marktstraat. Vlak naast het markante houtenhuis van Houthandelaar Jacob Zaan. 3400 m2 daar dacht men voor jaren genoeg aan te hebben. Al in 1897 was er ruimte gebrek en in 1948 weer. In 1964 werd er een nieuwe begraafplaats opgericht. Er werd heel weinig begraven en bijgezet met als gevolg dat de Begraafplaats aan de Marktstraat in verval raakte. In 2002 pakte de Historische Vereniging Wormerveer de handschoen op en begon met een inventarisatie en reparatie. Men herstelde de verzakte zerken, zodat het geheel er weer verzorgd uitziet. Inmiddels heeft de begraafplaats de monumentenstatus gekregen. Op het moment van schrijven is Cees Woud Natuursteen bezig met de renovatie van het meest in het oog springende graf van de oude begraafplaats: het familiegraf van de ondernemersfamilie Laan. Niet alleen is dit graf het grootst in oppervlakte met in totaal 16 grafzerken maar ook is dit het meest uitbundige met een hekwerk met zinken reliëfs, een beeldengroep en hardstenen ornamenten.

Op deze begraafplaats mag niet meer worden begraven, wel worden de graven onderhouden. Voor restauratie en renovatie bent u bij Cees Woud Natuursteen aan het juiste adres.

Algemene Begraafplaats – Noordsterweg 7 Wormerveer

De Algemene Begraafplaats Wormerveer aan de Noordsterweg werd in 1964 opgericht omdat de begraafplaats aan de Marktstraat vol raakte. Deze moderne groene begraafplaats is omgeven is door monumentale bomen. Er is voldoende ruimte voor nieuw uit te geven graven en urnengraven. Ook is er een columbarium voor de asbus. Veel grafmonumenten op deze begraafplaats zijn geplaatst door Cees Woud Natuursteen.

Meer over Wormerveer

Sinds  1974 maakt het vroegere zelfstandige dorp Wormerveer deel uit van de gemeente Zaanstad. Er wonen ongeveer 11000 inwoners. De plaatsnaam verwijst naar een veer over de Zaan naar het aan de overzijde gelegen dorp Wormer. Wormerveer is vooral bekend van Oliemolens die met windkracht olie persten uit zaden. Na 1850 kwam de Cacao industrie opzetten en veel later de grafische industrie. Een bekend bedrijf is de Koninklijke Wessanen die meel olie cacao en veevoeder verwerkt. De rivier de Zaan bepaald voor een groot deel het aanzien in Wormerveer.