Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cees Woud Natuursteen

  • Grafmonumenten In Alle Vormen
  • Eigen steenhouwerij en showroom
  • Gediplomeerd bedrijf
  • Eerlijke prijs
  • Jarenlange ervaring
grafsteen

Grafmonumenten in Purmerend

Cees Woud Natuursteen levert grafmonumenten in Purmerend en omstreken. In onze winkel kunt u in alle rust inspiratie opdoen, onze medewerkers willen u graag adviseren en helpen om te komen tot een persoonlijk ontwerp. Zij zijn goed bekend met de mogelijkheden en de regelgeving op de begraafplaatsen in de omgeving. Met veel aandacht voor kwaliteit en detail wordt vervolgens het grafmonument voor uw dierbare gemaakt in onze eigen steenhouwerij, waarna plaatsing volgt door onze eigen mensen. U heeft tijdens het hele traject van ontwerpen, beslissen, uitvoeren en plaatsen direct contact met de mensen van Cees Woud Natuursteen. Hierdoor zijn wij zeer betrokken bij u en het monument dat wij voor uw dierbare mogen maken.

natuursteen banner
grafstenen showroom

Begraafplaatsen Purmerend

Purmerend kent meerdere begraafplaatsen, wij zijn onder andere werkzaam op de volgende begraafplaatsen:

  • Nieuwe Algemene Begraafplaats – Purmerweg
  • Oude Algemene Begraafplaats – Nieuwstraat
  • Katholieke Begraafplaats – Overweerdsepolderdijk

Meer over deze begraafplaatsen leest u hieronder.

grafsteen natuursteen
grafzerk

Nieuwe Algemene Begraafplaats Purmerend – Purmerweg

Sinds 1945 bestaat de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Purmerweg. Door stadsuitbreiding is deze geleidelijk aan in de stad opgenomen. De opzet is eenvoudig met grafvelden die allemaal gelijkvormig zijn en er is sprake van een grote beslotenheid. Doordat nabestaanden allemaal wat anders mogen kiezen als grafbedekking is er sprake van een zekere levendigheid. Allerlei materialen kom je er tegen maar natuursteen vormt nog wel de hoofdmoot. Op deze begraafplaats staan een flink aantal monumenten verzorgd door Cees Woud Natuursteen. De Nieuwe Algemene Begraafplaats beschikt over een aula met ontvangstkamer en koffiekamer. Er is ook een klein crematorium.

 

De Oude Algemene Begraafplaats – Nieuwstraat Purmerend

De oudste grafmonumenten van Purmerend bevinden zich op deze begraafplaats. De begraafplaats is geopend in 1664, ligt rustig en is voorzien van monumentale bomen. De begraafplaats kent drie delen; een algemeen, een huur en deel met eigen graven. In 1960 is de begraafplaats gesloten en vinden er geen begravingen meer plaats. De Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend probeert de herinnering levend te houden en beijvert zich al meer dan 21 jaar voor instandhouding van de Historische begraafplaats en haar monumenten.

 

Katholieke Begraafplaats – Overweerdsepolderdijk 24 Purmerend

“waar de nevel van herinnering nog tussen de bomen hangt”

Al in 1875 is er sprake van een katholieke begraafplaats, waar in de loop der jaren prachtige monumentale grafmonumenten zijn verrezen. Na de opening van een nieuw kerkhof werd het oude kerkhof afgesloten en raakte het in het verval.

De grafmonumenten, waartussen een aantal fraaie exemplaren van lokale makelij (oa Fa. Boucher en Cees Woud Natuursteen), zijn over het algemeen in goede staat. Er missen evenwel veel ornamenten en toevoegingen. In 2004 is de restauratie ter hand genomen. De begraafplaats is inmiddels voorzien van een veldje voor as verstrooiing en er is een urnenmuur geplaatst. Daardoor is de begraafplaats weer een echte plek waar nabestaanden hun doden kunnen herdenken.

Meer over Purmerend

Purmerend heeft bijna 80.000 inwoners waarvan er velen oorspronkelijk afkomstig zijn uit het nabij gelegen Amsterdam. De naam Purmerend komt van de uitdrukking het ligt aan het eind van de Purmer de gelijknamige droogmakerij wat toen nog meer was. Het was een handelsnederzetting voor visserij en  scheepvaart. Purmerend noemt zich marktstad van Nederland, in 2003 was het ook Kermisstad van Nederland.