Cees Woud Natuursteen
- Grafmonumenten In Alle Vormen
- Eigen steenhouwerij en showroom
- Gediplomeerd bedrijf
- Eerlijke prijs
- Jarenlange ervaring
Cees Woud Natuursteen levert grafmonumenten in Heemskerk en omstreken. In onze winkel kunt u in alle rust inspiratie opdoen, onze medewerkers willen u graag adviseren en helpen om te komen tot een persoonlijk ontwerp. Zij zijn goed bekend met de mogelijkheden en de regelgeving op de begraafplaatsen in de omgeving. Met veel aandacht voor kwaliteit en detail wordt vervolgens het grafmonument voor uw dierbare gemaakt in onze eigen steenhouwerij, waarna plaatsing volgt door onze eigen mensen. U heeft tijdens het hele traject van ontwerpen, beslissen, uitvoeren en plaatsen direct contact met de mensen van Cees Woud Natuursteen. Hierdoor zijn wij zeer betrokken bij u en het monument dat wij voor uw dierbare mogen maken.
Heemskerk kent meerdere begraafplaatsen, wij zijn onder andere werkzaam op de volgende begraafplaatsen:
Meer over deze begraafplaatsen leest u hieronder.
De begraafplaats biedt ruimte voor herinneringen aan de overledenen. Het is een plek van troost en overdenking. In Heemskerk kunt u hiervoor naar de gemeentelijke begraafplaats Eikenhof. De begraafplaats bestaat uit twee gedeelten, elk met hun eigen uitstraling en karakteristieken. Op beide gedeelten staan grafmonumenten verzorgd door Cees Woud Natuursteen.
Eikenhof 1 van ruim 3 hectaren die beplant zijn met eiken en berken. De grafheuvels zijn zeskantig waardoor het bosachtige karakter in tact blijft. Er broeden veel vogels omdat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
Eikenhof 2 is in 2012 aangelegd. Dit gedeelte heeft een meer open karakter ook daar zijn weer grafheuvels aangelegd.
Eikenhof beschikt over een stiltecentrum met 120 zitplaatsen.
Op de Rooms-katholieke begraafplaats St Laurentius kunnen de overleden parochianen hun laatste rustplaats vinden. Diverse grafmonumenten op de begraafplaats zijn verzorgd door Cees Woud Natuursteen. Op de het kerkhof bevindt zich een groot Priestergraf. Onlangs zijn de verweerde hardstenen dekplaten vervangen door platen van gepolijst graniet met bronzen opschriften.
Het kerkgebouw werd in 1891 gebouwd naar een ontwerp van de architect J.H. Tonnaer uit Delft. Deze fraaie driebeukige kruiskerk met een kruistoren van 53 meter hoog wordt gerekend tot de neorenaissance stijl. De toren, bestaande uit twee vierkante en twee achtkantige geledingen, gescheiden door gewelfde dakvlakken, is eind jaren tachtig van de vorige eeuw geheel gerestaureerd.
In 1991 is ook het interieur van de kerk door inzet van vrijwilligers gerestaureerd. Steentje voor steentje, voegje voor voegje en plankje voor plankje is schoongemaakt en geschilderd. Het middenpad is teruggebracht en er is een eigentijdse muurschildering van het laatste oordeel aangebracht, vervaardigd door de Heemskerkse kunstenaar Robert Smit.
Op de begraafplaats bij de Dorpskerk in Heemskerk aan het Kerkplein worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. Er kan nog wel worden bijbegraven in bestaande koop- of huurgraven. Het restaureren van de bestaande grafstenen en het aanbrengen van de inscripties kunt u onderbrengen bij Cees Woud Natuursteen.
De kerk waar de begraafplaats achter ligt dateert van de 17e eeuw maar de toren is al van de 13eeeuw. Op de begraafplaats staat een kopie van de obelisk, die opgericht is ter ere van de vader van de schilder Maarten van Heemskerk. De echte obelisk staat in de gemeente toren sinds 1992. Op de begraafplaats zijn 36 monumentale grafmonumenten te bezichtigen die tussen de 150 en 500 jaar oud zijn. Waaronder de graven van de adellijke geslachten Van Poelenburg en Van Assendelft
Heemskerk maakt deel uit van de gemeente Midden Kennemerland en telt circa 39.000 inwoners. Al van voor onze jaartelling zijn sporen van bewoning teruggevonden. De naam Heemskerk is lastig te achterhalen Hemezen Kyrica wat zoveel wil zeggen als Kerk van de Hemezen een Friese non die hier een klooster zou hebben. In Heemskerk waren ooit zes kastelen dus er is onderling flink gevochten. In 1610 kreeg Slot Heemskerk de naam Kasteel Marquette. Na een agrarische bestemming te hebben gehad eeuwenlang bracht de komst van de Hoogovens industrie naar het gebied. Velsen had haar oog op Heemskerk laten vallen voor stadsuitbreiding. Dit plan is inmiddels al weer lang en breed van tafel. Stadsvernieuwing van de lelijke jaren 50 en 60 flats wordt voortvarend aangepakt.