Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cees Woud Natuursteen

  • Grafmonumenten In Alle Vormen
  • Eigen steenhouwerij en showroom
  • Gediplomeerd bedrijf
  • Eerlijke prijs
  • Jarenlange ervaring
grafsteen

Grafmonumenten in Beverwijk

Cees Woud Natuursteen levert grafmonumenten in Beverwijk en omstreken. In onze winkel kunt u in alle rust inspiratie opdoen, onze medewerkers willen u graag adviseren en helpen om te komen tot een persoonlijk ontwerp. Zij zijn goed bekend met de mogelijkheden en de regelgeving op de begraafplaatsen in de omgeving. Met veel aandacht voor kwaliteit en detail wordt vervolgens het grafmonument voor uw dierbare gemaakt in onze eigen steenhouwerij, waarna plaatsing volgt door onze eigen mensen. U heeft tijdens het hele traject van ontwerpen, beslissen, uitvoeren en plaatsen direct contact met de mensen van Cees Woud Natuursteen. Hierdoor zijn wij zeer betrokken bij u en het monument dat wij voor uw dierbare mogen maken.

natuursteen banner
grafstenen showroom

Begraafplaatsen Beverwijk

Beverwijk kent meerdere begraafplaatsen, wij zijn onder andere werkzaam op de volgende begraafplaatsen:

  • Algemene Begraafplaats Duinrust Bankenlaan 174 1943 Beverwijk
  • Begraafplaats Rooms Katholieke Kerk Onze Lieve Vrouw Van Goede Raad Beverwijk Arendsweg
  • Begraafplaats Protestantse Kerk Beverwijk Kerkstraat 37

Meer over deze begraafplaatsen leest u hieronder.

grafsteen natuursteen
grafzerk

Algemene Begraafplaats Duinrust Bankenlaan 174 Beverwijk

In een parkachtige omgeving ligt de gemeentelijke begraafplaats Duinrust. Het is zeker de moeite waard om een wandeling te maken over de begraafplaats, die zich laat kenmerken door slingerende paden en hoge bomen. Broederlijk liggen bekende gezagsdragers en “gewone” burgers naast elkaar. De begraafplaats ligt in de binnenduinrand, een van de mooiste plekken van de stad. De totale oppervlakte van de begraafplaats is 15,3 hectare en biedt ruimte aan alle geloofsovertuigingen of levensopvattingen. Het landschap van de begraafplaats glooit lichtjes. Het heeft een parkachtige uitstraling.

Verschillende grafmonumenten op de begraafplaats zijn verzorgd door Cees Woud Natuursteen

Begraafplaats Rooms Katholieke Kerk Onze Lieve Vrouw van Goede Raad Beverwijk Arendsweg

De kerk en begraafplaats bestaan meer dan 100 jaar . In de gelijknamige kerk zijn Maria Muurschildering aangebracht.

Begraafplaats Protestantse kerk Beverwijk Kerkstraat 37

De Nederlandse hervormde kerk ook wel Grote Kerk van Beverwijk staat op de Rijksmonumentenlijst De oudste kerk van Beverwijk en kent een lange historie. Al in 1063 was er sprake van een kapel die mogelijk rond 725 is gebouwd. In 1648 was de kerk na een aantal keren te zijn herbouwd klaar en toegewezen aan de protestantse gemeenschap. Er zijn in de kerk drie grafkapellen van regentenfamilies opgericht. Buiten bij de kerk is er een begraafplaats ingericht.

Meer over Beverwijk

De naam Beverwijk komt van Beverhem de naam van een Germaanse man en hem betekent woning of nederzetting. Al in 953 na Christus komt dat Beverhem voor in geschriften van de bisschop van Utrecht. In de 10e eeuw was het grondgebied in handen van de Abdij van Egmond. In 1298 kreeg het stadsrechten na eerst marktrechten te hebben gekregen. Toen is ook ongeveer de Wijkertoren gebouwd met daarachter de Grote Kerk die van later datum is. Beverwijkers werken op de nabijgelegen Hoogovens die met hun komst het aanzien van het stadje danig veranderde. In 2012 kreeg het stadje met ruim 40.000 inwoners een nieuw stadhuis