Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cees Woud Natuursteen

  • Grafmonumenten In Alle Vormen
  • Eigen steenhouwerij en showroom
  • Gediplomeerd bedrijf
  • Eerlijke prijs
  • Jarenlange ervaring
grafsteen

Grafmonumenten in Assendelft

Cees Woud Natuursteen levert grafmonumenten in Assendelft en omstreken. In onze winkel kunt u in alle rust inspiratie opdoen, onze medewerkers willen u graag adviseren en helpen om te komen tot een persoonlijk ontwerp. Zij zijn goed bekend met de mogelijkheden en de regelgeving op de begraafplaatsen in de omgeving. Met veel aandacht voor kwaliteit en detail wordt vervolgens het grafmonument voor uw dierbare gemaakt in onze eigen steenhouwerij, waarna plaatsing volgt door onze eigen mensen. U heeft tijdens het hele traject van ontwerpen, beslissen, uitvoeren en plaatsen direct contact met de mensen van Cees Woud Natuursteen. Hierdoor zijn wij zeer betrokken bij u en het monument dat wij voor uw dierbare mogen maken.

natuursteen banner
grafstenen showroom

Begraafplaatsen Assendelft

Wij zijn onder andere werkzaam op de volgende begraafplaatsen:

  • Begraafplaats bij de Nederlands Hervormde Kerk in Assendelft Dorpsstraat 364
  • Begraafplaats bij de Rooms Katholieke Kerk St. Odulphus in Assendelft Dorpsstraat 570

Meer over deze begraafplaats leest u hieronder.

grafsteen natuursteen
grafzerk

Begraafplaats bij de Nederlands Hervormde Kerk in Assendelft Dorpsstraat 364

De kerk stamt uit 1895 en werd destijds gebouwd ter vervanging van de vorige kerk. Rondom de kerk bevindt zich de begraafplaats. Ten behoeve van uitbreiding van de begraafplaats zijn in 1942 het weeshuis met woonhuis en het diaconiehuis aangekocht van de Diaconie en vervolgens afgebroken. De Gereformeerden en Hervormden te Assendelft vormen een federatie sinds 1983. Het Kerkhof is in eigen beheer van de kerk. Cees Woud Natuursteen onderhoudt goede relaties met de kerkgemeente en draagt regelmatig bij aan instandhouding van het kerkelijk erfgoed.

“De historische grafsteen van Jan van Saenredam uit Assendelft, ligt in duigen”. De grafsteen staat rechtsonder afgebeeld in Pieter Jansz. Saenredams schilderij “Interieur van de St. Odulphuskerk in Assendelft” uit 1649. Op het schilderij is te zien dat de schilder zich enige vrijheid heeft veroorloofd bij het weergeven van de grafsteen van zijn vader. Zo is de indeling van de tekst anders dan op de echte grafsteen.
Op de echte grafsteen zijn de laatste tekens niet meer zichtbaar. Overwogen wordt nog om de ontbrekende teksten weer in te hakken, maar…..wat heeft er gestaan? Het schilderij van Pieter Jansz. Saenredam hangt vanaf najaar 2016 in de eregalerij van het Rijksmuseum, daar waar ook De Nachtwacht hangt. De grafsteen is na restauratie door Cees Woud Natuursteen terug in de kerk in Assendelft.

Begraafplaats bij de Rooms Katholieke Kerk St. Odulphus in Assendelft Dorpsstraat 570

De Heilige Odulphus parochie is een katholieke parochie in het lange dorp Assendelft met een rijke geschiedenis. De parochie bestaat waarschijnlijk al ongeveer 1000 jaar en is nog steeds een heel actieve gemeenschap. De landelijke begraafplaats bij de kerk wordt beheerd door de vrijwilligers van de Parochie. Cees Woud Natuursteen is bekend met de regelgeving ter plaatse en kan u goed informeren bij het ontwerp en de aanschaf van een grafsteen. Veel monumenten op het kerkhof zijn van de hand van Cees Woud Natuursteen.